01

13 Yıllık Tecrübe

İşimize olan sevgimiz ile memnuniyetiniz ön planda tutulur.

İşimize olan sevgimiz ile memnuniyetiniz ön planda tutulur.

02

Patent Mühendisi

Patent ve Tescil İşlemlerinizi uzmanlar tarafından takip edilir.

Patent ve Tescil İşlemlerinizi uzmanlar tarafından takip edilir.

03

Danışma Hattı

Ücretsiz olarak arayabilir detaylı bilgi alabilirsiniz.

Ücretsiz olarak arayabilir detaylı bilgi alabilirsiniz.

Marka TescilSorgulama

+15 YILLIK TECRÜBE

E-ticaret İçin Marka Tescil

Resmi Kayıtlı

Patent Ofisi

Türk Patent ve Marka Başvuru, Marka Tescil Başvurusu ve tüm Patent işlemleri 0224 334 00 30 numaralı hattımızdan yapılmaktadır.

Yurtiçi Tescil

Tüm yurtiçi tescil işlemleriniz Türk Patent başvuru ofisimizce yürütülmektedir.

Yurtdışı Tescil

Yurtdışı tescil işlemleriniz için yetkili Türk Patent tescil ofisimizden bilgi / teklif alabilirsiniz.

Marka / Patent Tescil
Türk Patent Başuru Ofisi

Kurumsal

Hakkımızda

Nebula Patent, 13 Yıllık mesleki tecrübe ile prensiplerinden ödün vermeden kısa zamanda kurumlaşarak bulunduğu sektörün büyüyen, gelişen yüzü olmuştur.

Vizyon

Nebula Patent olarak, sınai mülkiyet haklarının korunması ve değerlendirilmesi konusunda öncü bir kuruluş olmayı hedefliyoruz.

Misyon

Nebula Patent olarak, müşterilerimizin sınai mülkiyet haklarını korumak ve değerlendirmek için en iyi çözümleri sunmayı taahhüt ediyoruz.

Yurtdışı Marka Tescili Nedir?

Yurtdışı marka tescili iki farklı şekilde yapılır. Ülkesel başvurular ve topluluk tescil başvuruları olmak üzere iki farklı seçenek vardır.

Telif Hakkı Nedir?

Kişinin her türlü fikri emeği ile meydana getirdiği ürünler üzerinde hukuken sağlanan haklardır.

Telif ve Patent Arasındaki Farklar Nelerdir?

Patent, mucitlerin sanayiye uygulanabilir buluşlarını konu edinir. Telif hakları ise fikirsel üretimleri kapsar.

Yazılım Patentinin Önemi?

Yazılımlar telif hakları kapsamında değerlendirilebilir. Buna ek olarak, noter üzerinden beyan verildiği takdirde de yazılımı koruma şansı elde edilir.

İletişim

İletişim

İletişim Formu

Şubelerimiz

Bursa Şube

Antalya Şube

Sıkça Sorulan Sorular

1E-Ticaret Marka Tescil Sınıfı

E-ticaret (web üzerinden online veya katalog, broşür üzerinden satış) amacıyla kullanılan işaretlerin marka olarak tescil edilmesi için uygun sınıf 35. Sınıftır. 35. Sınıfın son bölümüne satışı yapılan emtiaları ilgilendiren üretim sınıfları eklenerek tam koruma sağlanmaktadır.

2Marka tescil E-devlet

Marka tescil başvuru işlemi e-devlet uygulaması üzerinden yapılmaktadır. Marka vekilleri sizi vekaletname ile temsil ederek, sizin adınıza başvuru yapmaya yetkilidir. Vekilsiz işlem yapmak isteyen kullanıcılar kendi e-devlet uygulamaları ile şahısları adına, tüzel kişi adına işlem yapmak isteyenler ise şirket temsilcisinin tüzel kişi yetkilisi kaydının e-devlet üzerinden gerçekleştirilmesi ile işlem yapabilmektedirler.

3Uluslararası Patent Sorgulama

Uluslararası patent sorgulama için kullanılan kanallar; EP-Espacenet (Avrupa Patent Ofisi'nin patent araştırma hizmeti. (İngilizce)), TR-Espacenet (TÜRKPATENT'in yayınlanmış başvuruları üzerinden espacenet yardımı ile Türkçe araştırma yapma imkanı), WIPO-Patent Scope (WIPO'nun patent araştırma sitesi), USPTO (ABD'nin patent araştırma sitesi)

4Marka Tescil Ücreti

Marka tescil ücreti iki aşamadan oluşur. Başvuru esnasında TÜRKPATENT’e yatırılan harçlar ve tescil sonuçlanınca belge alımı için ödenen harç. Harç bedellerine vekil ile çalışıyorsanız vekalet ücretleri de eklenecektir.

5Marka Sınıfları

Marka sınıfları, ayırt edici işaretin marka vasfına kavuşması için tescilleme esnasında mal ve hizmetlerin içeriğinin ve koruma kapsamının tespit edilmesinde kullanılmaktadır. Ülkemizde birçok ülkede kullanılmakta olan Nice Sınıflama Sistemi geçerlidir. Bu sistemde, toplam 45 adet sınıf yer almaktadır. 01-34. Sınıflar üretim (mal) sınıfları iken 35-45. Sınıflar hizmet sınıflarıdır.

6Marka Patent Ücretleri

Markanın patentlenmesi yanlış bir kavram ve kullanımdır. Marka işlem ücretleri ayırt edici işaretlerin korunması için, patent işlem ücretleri buluşların koruma altına alınması için ödenmektedir.

7Marka Tescil Süresi

Marka tescil başvurusunun yapıldığı tarihten belge alımına kadar geçen süredir. Genellikle 6-8 ay süre sonunda marka tescil belgesi alınabilmektedir.

8Faydalı Model Nedir?

Faydalı model, buluşun yeni ve sanayiye uygulanabilir olması şartıyla verilen belgedir.

9Tasarım Tescili Nedir?

Tasarım tescili, ürünün tümü veya bir parçasının ya da üzerindeki süslemenin, çizgi, şekil, biçim, renk, malzeme veya yüzey dokusu gibi özelliklerinden kaynaklanan görünümünün TÜRKPATENT nezdinde belgelendirilmesidir.

wp
Hemen Ara
Whatsapp